Søgning af tilskud til varmepumper gennem Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen er en støtteordning, der giver private husejere og virksomheder mulighed for at søge om tilskud, når de skifter fra olie, gas eller biobrændsel til en varmepumpe. Denne pulje blev introduceret som en del af en klimaaftale i 2020 for at fremskynde udskiftningen af olie- og gasfyr i Danmark. Med en varmepumpe kan man opnå en betydelig energieffektivitet og reducere CO2-udslippet.

Hvem kan søge? For at være berettiget til at søge om tilskuddet skal man opfylde visse betingelser:

  1. Man skal enten have oliefyr, gasfyr eller biobrændsel som den primære varmekilde.
  2. Der må ikke være fjernvarme i ens boligområde.

Hvor meget kan man få i tilskud?

  • Med en luft til vand-varmepumpe kan man få 17.000 kr. i tilskud.
  • Med et jordvarmeanlæg kan man få 27.000 kr. i tilskud.

Ansøgningsproces:

  1. Indhent tilbud: Start med at indhente forskellige tilbud på varmepumper for at sammenligne og finde det bedste tilbud.
  2. Forbered dokumentation: Energistyrelsen kræver dokumentation, så det er vigtigt at have følgende klar:
    • Nem-ID
    • Dokumentation for ejerskab af boligen
    • Ansøgererklæring, hvis man søger på vegne af en anden person
    • Minimis-erklæring, hvis man søger på vegne af en virksomhed
  3. Udfyld ansøgningen online: Ansøgningen foretages online på Energistyrelsens officielle ansøgningsportal.
  4. Vent på svar: Energistyrelsen stræber efter at besvare ansøgninger inden for 6 måneder. Man bør dog ikke indgå en bindende aftale med en montør eller starte installationen, før man har fået svar.
  5. Lav en aftale med montøren: Når man har fået tilsagn, kan man indgå en aftale med en montør og starte installationen. Man har 2 år til at færdiggøre installationen.
  6. Ansøg om udbetalingen: Efter installationen kan man søge om at få tilskuddet udbetalt. Dette skal gøres senest 30 dage efter betaling af den sidste regning vedrørende installationen.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom Varmepumpepuljen er blevet introduceret, er det stadig uvist, hvornår den officielt åbner for ansøgninger i 2023. Energistyrelsen forventer dog, at puljen åbner henover sommeren 2023.

Med denne information i hånden er det nu lettere at navigere i processen med at søge om tilskud til varmepumper gennem Varmepumpepuljen. Det er en fantastisk mulighed for at gøre en positiv forskel for miljøet og samtidig spare på energiregningen.